A better you, a better dog, a better day!

Våra hundar

Amirs hundar
Bijans Chivas Regal
Tilltalsnamn: ”Chubby” eller ”Chucker”
Ålder: 2013-11-12
Ras: Irländsk setter
Kön: Tik
Jaktprovsmeriter: Chucker har två 1:a pris i UKL och ska så småningom startas mer aktivt i ÖKL.

Som jakthund är Chubby ett glädjespridande energiknippe. En väldigt ärlig hund med mycket personlighet. Hon har varit mogen tidigt och deltagit på rip-, fasan- och rapphönsjakter. Hon är en kärleksfull hund som bokstavligen kramas som ett tecken på uppskattning och kärlek till sin förare. Hon jobbar aktivt på gården med diverse jakter.

Margårdens Annie get your Gun
Tilltalsnamn: ”Annie”
Ålder: Ålder: 2014-01-17
Ras: Irländsk röd och vit setter
Kön: Tik
Jaktprovsmeriter: Annie har precis börjat sin karriär som provhund.

Som jakthund är Annie en tuff brud att dressera men samtidigt väldigt försiktig. Hon är under utbildning och kommer så småningom att användas mer och mer på Långtora´s Jakter.

Alis hundar
Remkilens Qurly
Tilltalsnamn: ”Lancia”
Ålder: Född: 2012-06-19
Ras: Irländsk setter
Kön: Tik
Jaktprovsmeriter: 1hp UKL, 1hp ÖKL. Vinnare av Långtora st:hubertus 2014 (Inofficiell)

Lancia som jakthund: Lancia är en viltfinnare och jobbar i god kontakt med sin förare. Hon är en utmärkt läromästare som älskar sitt jobb – att jaga. Hon har arbetat på flertalet jakter som Långtora har arrangerat, såväl andjakter som fasan och rapphönsjakter.

Black Luckys Zizo
Tilltalsnamn: ”Zizo”
Ålder: Ålder: Ålder: Född: 2012-12-05
Ras: Pointer
Kön: Hane
Jaktprovsmeriter: Zizo har ett 2:a pris i ÖKL men har flera troféer i frysen. Han brukas främst till jakter och ska med tiden delta på jaktprov.

Som jakthund är Zizo ärlig och ungdomlig med mycket motor och spring i benen. Han har sedan ung ålder haft förkärlek för apport och är en duktig apportör, som används på diverse jakter på Långtora. Han är under utbildning och kommer successivt användas mer och mer på jakter och prov.

Vattvikens Tequila
Tilltalsnamn: ”Tequila”
Ålder: Ålder: Ålder: 2003-03-23
Ras: Pointer
Kön: Hane
Jaktprovsmeriter: Tequila var aktiv provhund som ung och har 1:a priser. Men hans primära användningsområde har varit Jakthund och har därför fler troféer i frysen än på hyllan.

Som jakthund är Tequila en ”once in a lifetime” hund. Som under sina år aldrig lämnat jägaren utan full pott – ripor, tjäder, orre. Trots sin ringa ålder på 13år är han fortfarande aktiv som ”Långtoras Kung” på diverse jakter.